Etiopien

Sommaren 2010 reste 30 unga och vuxna från Fryshuset till Etiopien på en interreligös resa för fred och förståelse. Det blev en hisnande och omvälvande resa för alla – både på ett inre och yttre plan. Religiösa föreställningar utmanades och förändrades genom att vi levde nära varandra. Vi delade varandras olika vardagstro och riter men upptäckte också att det i Etiopien finns en rik och levande religiös tradition .

Genom olika organisationer fick vi en inblick i hur många etiopier lever i sin vardag, vad som görs för att bekämpa fattigdom, hiv och barnarbete.

Vad de unga upplevde och vad som hände under resan vill de gärna berätta mer om i föredrag, seminarier och genom en film som gjorts om resan. Hör av er så fixar vi ett hisnande och ett omvälvande seminarium eller ett föredrag för er om vår resa.

Förhoppningen är att Fryshuset genom detta projekt blir en bas för ett konkret interreligiöst arbete för ökad fred och förståelse bland unga. Resan anordnas av Svenska kyrkan i samarbete med Fryshuset, Sensus, Judiska församlingen och Muslimska Fredsagenterna.

Vad de unga upplevde och vad som hände under resan vill de gärna berätta mer om i föredrag, seminarier och genom en film som gjorts om resan. Hör av er så fixar vi ett hisnande och ett omvälvande seminarium eller ett föredrag för er om vår resa.

Rapport och utvärdering av projektet: En interreligiös resa till Etiopien för ökad fred och förståelse bland unga. Klicka här (pdf).

För att läsa en reseskildring från Solna församlingsblad Klicka här

För att läsa en reseskildring från tidningen Mission Klicka här

Resan till Eden

Det finns grupper i samhället som aldrig möts. Trots att vi växer upp i samma stad kan vi leva helt separata liv. Alla bär vi med oss spännande universum av tankar, erfarenheter och känslor. Men vi avgränsar oss mot varandra. Vi går på helt olika skolor. Bor i olika områden. Umgås i olika kretsar. Mellan oss bollar vi fördomar om förort, innerstad, bakgrund och religion. I filmen får vi följa unga och lyssna till deras tankar när de ger sig av på en resa till Etiopien som inte bara blev en yttre resa utan också en färd mot sig själv och ett möte med “den andre”. Nu finns det möjlighet att köpa filmen om detta fantastiska äventyr. I den får man följa med från resans start och ta del av ungdomarnas upplevelser och tankar. Många frågor ställs och många olika ämnen tas upp.

Filmen fungerar utmärkt som utgångspunkt i utbildningssammanhang etc. Med dvd:n kommer även ett häfte med text och bra frågor att ta upp och reflektera kring i efterhand.

 

Filmen kostar 100 kr och är ni intresserade att köpa den kan ni höra av er till oss. Frakt ingår!