Utbildningstillfällen

Vill du lära dig mer om hur vi kan förhålla oss till varandra? Vill du lära dig metoder och knep för att bli en bättre ledare? Vill du träffa andra unga från olika kulturella och religiösa bakgrunder? Vill du lära dig storytelling och ha möjlighet att få åka ut i skolor och föreläsa? Då är detta helt rätt utbildning för dig!

I slutet av september så sätter vi igång våran spännande interreligiösa ledarskapsutbildning i Stockholm- en utbildning för alla mellan 16-28 år, där ingen nödvändig förkunskap krävs, alla är välkomna, och som dessutom är helt gratis(!!). Här kommer vi ses vid 8 tillfällen under terminen där vi kommer behandla många väldigt spännande ämnen. Nedan får ni se datum, tema och plats för varje enskild träff, vilket kan ses som en liten cliffhanger till vad vi kommer göra och prata om under träffarna.

MAILA till Liam.sallmander@fryshuset.se för giltig ANMÄLAN.

______________________________________________________________
Höstens träffar:

24 sep – Introträff -vilka är vi? – Var: Fryshuset

3 okt – Våra fördomar. Hur pratar vi med varandra? Var: Fryshuset

21 okt – Identitet & Interreligiös matlagning

6 nov – Bra värd, bra gäst. Var: Hinduiskt tempel

14 nov – När rättigheter krockar Var: Moskén

28 nov – När det skaver… Var:Synagogan

5 dec – Storytelling Var: Kyrkan

(Datum ej spikat) – Diplomering!! Var: Ej klart
___________________________________________________________________

Men ni kanske undrar, vilka är vi på Tillsammans för Sverige och vad vill vi?

”Tillsammans för Sverige” är en verksamhet på Fryshuset med inriktning på interreligiös vägledning och utbildning bland unga med syfte att motverka främlingsfientlighet, rasism och extremism. Projektet utgår från de mänskliga rättigheterna och vill visa hur religion kan vara en väg till integration och en växtkraft för unga i arbetet för fred och förståelse.

Övergripande mål:

Att åstadkomma en djupare förståelse för ”den andra” och undanröja missuppfattningar och fördomar mellan människor i samhället.
Att ge stöd och vägledning till unga som vill fördjupa sin tro och använda den som växtkraft i arbetet för fred och förståelse.
Att förebygga konfrontationer vid mötet mellan olika religioner och grupper i samhället för att motverka xenofobi, antisemitism, islamofobi, västfobi och kristofobi.
Att debattera och skapa förståelse kring kvinnors ställning i religionerna.
Att initiera samarbete med olika organisationer och samfund kring mångfald, demokrati och samlevnad.
Att skapa en fördjupad debatt och nyansering i media kring religioner.

Vi ser så mycket fram emot att få sätta igång dessa träffar med er! Tillsammans med er kan vi göra vårt samhälle och vår egna omgivning till en bättre plats!

ANMÄLAN GÖRS GENOM ATT MAILA Liam.sallmander@fryshuset.se”

// Tillsammans för Sverige- Stockholm CREW